ΟΙ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

Αφορμή για να γράψω αυτό το βιβλίο στάθηκε μια τυχαία επίσκεψή μου στις Βραχογραφίες που βρίσκονται βορειοδυτικά του Όρος Παγγαίου.

          Ξαφνιάστηκα τόσο πολύ από τα θέματα των Βραχογραφιών αυτής της συγκεκριμένης τοποθεσίας, που κάθησα και συγέντρωσα όλη την υπάρχουσα βιβλιογραφία για τις Βραχογραφίες της Ανατολικής Μακεδονίας. Αμέσως διαπίστωσα τη διαφορά των θεμάτων ανάμεσα σ’ αυτές τις ιδιαίτερες Βραχογραφίες του Β.Δ. Παγγαίου και όλων των άλλων. Επίσης ανακάλυψα μέσα στη βιβλιογραφία για τις Βραχογραφίες, πως υπήρχε παντελής άγνοια για την ύπαρξη αυτών των συγκεκριμένων Βραχογραφιών.

          Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω αυτό το βιβλίο αφού συνειδητοποίησα ότι τα θέματα αυτά των Βραχογραφιών αποτελούν κάποιους από τους κρίκους της σπασμένης αλυσίδας που θα μας ενώσει και θα μας φανερώσει τη χαμένη προϊστορία μας. Αυτή την προϊστορία που την ύπαρξή της ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και τα γεγονότα της έχουν φθάσει μέχρι την εποχή μας ως ελληνικοί μύθοι. Μύθοι μια μυθολογίας που ομολογουμένως αποτελεί παγκόσμια διαπίστωση ότι συνθέτουν την πιο πλούσια Μυθολογία του Κόσμου.

 
Γιώργος Ν. Βογιατζής


Έρευνα. Σελίδες 136. Διαστάσεις 14χ21. Εκδοση 1996